Vores måde

Alle virksomheder er unikke. Det gælder også vores.

I Gastronomiet tror vi på, at smagfulde produkter frembringes gennem ekstraordinær service, dygtige medarbejdere, respekt for råvaren og personlige relationer til vores leverandører.

Og så arbejder vi dedikeret med vores klimaaftryk og den omverden, vi er en del af.

Vi har fundet vores vej.

Og byder dig velkommen i vores univers.

Hjemmelavet. Frisklavet.

I Gastronomiet har vi fokus på det hjemmelavede. Hver dag. Og vi tilbereder maden samme dag den skal leveres.

Vi dyrker den gode smag og bruger gerne moderne metoder til at fremme smagen og reducere klimaaftrykket.

Vi sylter, braser og fermenterer. Vi håndlaver vores pålæg. Og har egne kikærter til hummus. I stedet for dåser fra udlandet. Og vi elsker det.

Walk the talk

Vi holder hvad vi lover og gør hvad vi siger. Og vi går nysgerrigt og ydmygt til opgaverne.

Vi lægger stor vægt på at tage ansvar for de projekter vi sætter igang. For gyldne løfter har de små fødevareproducenter hørt nok af. Og de fleste har brændt fingrene på at satse for stort.

De er en del af vores familie. Og familie støtter man op omkring. I medgang og modgang.

Råvarer i sæson fra små producenter

Vi har fokus på at skabe en bæredygtig værdikæde.
Fra producent til færdigt produkt.

Vi har direkte samarbejde med over 20 små landbrug og fødevareproducenter, som leverer friske danske råvarer direkte til vores køkkener.

Det giver os ikke blot adgang til unikke, lokale kvalitets råvarer, men skaber også et sæsonbaseret fokus. Et fokus som afspejles i menuen. Og råvarer som løfter smagen i produktet og arbejdsglæden i køkkenerne.

Ekstraordinær service

Vi elsker, at sige Ja. Og vi vil gå langt for at få det til at lykkes. For at gøre vores kunder tilfredse.

I Gastronoimiet har ekstraordinær service været den væsentligste af vores grundværdier, i mere end 20 år. Og vi er kendt for vores service.

Vores kunder kvitterer for serviceniveauet ved at blive hos os i rigtig mange år. Og en stor del har været med i mere end 10 år. Det gør os stolte og forpligter. Så vi gør os umage.

Madspild og bæredygtighed

Vi ser potentiale, hvor andre ser affald. Grøntsagsafskær bliver til puréer, ben og afpuds til koncentrerede fonder og skræller til sprøde chips. Vores innovative tilgang til madspild er ikke bare godt for miljøet, men giver også vores mad smag, ekstra dybde og karakter.

Og så nyder vi den fælles indsats sammen med kunderne i arbejdet med reduktionen af vores klimaaftryk.

Kvalitet er et spørgsmål om valg og hårdt arbejde

Hos Gastronomiet tror vi på kvalitet fra jord til bord.

Vores hjerte banker for de mindre lokale fødevareproducenter, som vi samarbejder direkte med over hele landet. Personlige relationer vi har opbygget over en årrække og som sikrer os en lind strøm af friske råvarer. Direkte fra marken og ind i vores køkkener.

I vores verden handler kvalitet om at tage stilling. Om at opsøge viden og om at smage, dufte og udfordre. Men også om at involvere sig.

Vi omfavner det lokale med egne produkter

I tæt samarbejde med vores små leverandører, har vi igangsat egne produktioner af kød, grønne proteiner og grøntsager.

Vi har støttet den danske quinoaproduktion fra starten, har igangsat egen produktion af linser, kikærter, m.v. og har egne marker hos en lang række landbrug. Blot for at nævne nogle få initiativer.

Senest har vi, i samarbejde med to dygtige og erfarne landmænd, sluppet vores egne frilandsgrise løs i en 13 hektar stor økologisk juletræsplantage ved Døllefjelde på Lolland. Grisene har mere end 40 gange det krævede areal at boltre sig på og vores frikadeller har aldrig været bedre.

For os handler projektet om dyrevelfærd, skånsom slagtning, kødkvalitet og om at sikre udnyttelsen af hele dyret i vores køkkener. Det skærper både fagligheden og arbejdsglæden. Og styrker produktets kvalitet og smag.

mød nogle af vores lokale leverandører

  • Jakob fra Lammehave Økologi

    Jakob - Lammehave Økologi

    På Østfalster ligger Lammehave Økologi, hvor Jakobs marker bugner af gamle kornsorter, en mangfoldighed af grønsager og kløvergræs til gårdens får.

    En stor hønsegård med frugttræer samt mose- og engarealer, hvor fårene græsser om sommeren, fuldender billedet af et alsidigt økosystem.

    Ud over at være økologisk landbrug, har Jakob skabt en rummelig arbejdsplads, der gør en forskel for hans ansatte med særlige behov, der bidrager til gårdens daglige drift og varierede produktioner.

    Og så er hans gårdbutik altid et besøg værd!

    Jakob dyrker rødbeder, løg og Ingrid ærter til os.

  • Kirsten fra Stensbølgård

    Kirsten - Stensbølgård

    I smukke Hornsherred ligger det økologiske landbrug Stensbølgård, som drives af Kirsten og Johan.

    På deres 120 hektar trives en mangfoldighed af brødkorn, proteinafgrøder og op mod 100 forskellige slags grøntsager og krydderurter. Gårdens hjerte er de økologiske køer i stalden og de økologiske høns i mobile hønsehuse.

    Alt står velplejet og snorlige på Kirstens marker og hun insisterer på høste samme dag, som hun leverer.

    Gårdbutikken bugner altid af økologiske friske grøntsager og er bestemt en omvej værd!

    Kirsten dyrker kål, salater, squash og græskar til os.

  • Erik fra Lolle Frugt

    Erik - Lolle Frugt

    I hjertet af Lolland, blot 3 km nord for Sakskøbing, ligger Lolle Frugt. En prisbelønnet frugtplantage med rødder tilbage til 1938.

    Erik Lolle er tredje generation Lolle på gården og har udviklet den til et 10 hektar stort paradis af frugt, grønt og glade frilandsgrise.

    Lolle Frugts sortiment inkluderer æbler, pærer, jordbær, kartofler, ærter, hindbær, grønne asparges og søde kirsebær. I sæsonen flokkes glade kunder til “pluk selv”.

    Gårdbutikken er et univers i frugt og alt der kan laves på frugt. Erik byder altid på et æble til vejen. Naturligvis.

    Erik dyrker æbler, pærer og blommer til os.

92%

af vores kunder har en individuel præferencebaseret opsætning af deres frokost

vi arbejder aktivt
for at maden
ikke går til spilde

I Gastronomiet er arbejdet med madspild en del af vores DNA.

Vi har arbejdet med genanvendelse og madspild fra før der fandtes certifikater og mærker. Arbejdet starter i marken, fortsætter i køkkenet og slutter ude hos kunden.

En overraskende stor del af det globale madspild starter ude hos producenten

Som forbrugere har vi vænnet os til, at agurken er lige som en lineal. At spidskålet ikke vejer 5 kilo og at kyllinger har bestemte størrelser.

I Gastronomiet stiller vi ikke specifikke krav til vores leverandører, men faverner gerne det skæve og det uforudsete. Er knoldselleriene blevet for store på Anders’ mark, aftager vi dem med glæde. Er agurkerne lidt skæve hos Peter, tager vi dem alligevel. Og har Jakob 100 kg. løg tilovers, køber vi dem. Og så ændrer vi menuen, så de ikke går til spilde.

vI har et ansvar i køkkenet

I vores køkkener arbejder vi primært med ubehandlede råvarer frem for behandlede halvfabrikata.

Det giver os en særlig mulighed i form af friskhed og smag, men også et ansvar. Processen med at skrælle, pille og afpudse bidrager med rester. Affald for nogle. En spændende udfordring for os.

Vi optimerer brugen af vores rester i form af fonder, fermenteringer, puréer, m.v. og har endvidere reduceret vores madspild væsentligt gennem anvendelse af grøn teknologi.

Vi vil helst levere det, I bedst kan lide

Som cateringvirksomhed leverer vi de fleste af vores produkter ud af huset. Uden mulighed for direkte at overvåge og styre mængderne.

Vi måler, justerer, lytter og tester i tæt samarbejde med kunderne, så vi sammen rammer de rette mængder. Hver dag. Så kun lidt går til spilde.

Vores unikke præferencestyring bidrager væsentligt til reduktionen af spildet hos vores kunder, men også til kundernes tilfredshed.

For vi vil langt hellere levere mere af det I godt kan lide, frem for at I smider store mængder ud, af det som ikke er så populært. Det synes vi giver mening.

Vi fortæller gerne meget mere.

Vil du høre nærmere om vores firmafrokost? Skal du arrangere en reception, firmafest eller et event? Eller er du bare blevet nysgerrig?

Så giv os dine kontaktinformationer, så vi kan fortælle, hvad vi kan tilbyde og indlede en god dialog.

Vi ser frem til at lære dig at kende.