Historien om os

Det er længe siden, at 4 håbefulde iværksættere sad omkring et sofabord og blev enige om rammerne og værdierne for Gastronomiet.

Og længe siden at de første frokostkuverter kørte ud af døren i 2004. I egne biler. Hjemmelavet fra bunden og med et produkt, som udfordrede det etablerede marked.

Gastronomiet står stadig solidt på de grundlæggende værdier. For værdierne ser vi ingen grund til at ændre. Alt andet har fulgt med tiden.

Velkommen til vores univers.

Det oprindelige logo fra 2004.

Logoet blev i opdateret i 2024 i forbindelse med vores 20 års jubilæum. I dag er logoet kun vores navn. Væk er underteksten og kokkehuen over i’et.

Så lidt er der da sket på de første 20 år.

du må gerne have høje forventninger

Sådan har introen til “Om os” lydt i mere end 20 år og det gør den stadig. For du må gerne have høje forventninger.

Vi har det faktisk bedst, hvis det er sådan. Så holder vi os skarpe!

Siden 2004 har vi arbejdet ud fra devisen om, at friske råvarer, hjemmelavede produkter, høj kvalitet og ikke mindst faglig fokus, skaber de bedste og mest velsmagende resultater.

Det synes vi stadig den dag i dag.

Vi stiller høje krav til os selv

Kun ved at stille høje krav til os selv, kan vi indfri vores kunders forventninger. Vi gør os umage. Hver dag, hele ugen og til enhver lejlighed.

Men det lader sig kun gøre, ved at opretholde og pleje et stærkt værdifundament, en sund virksomhedskultur, en faglig nysgerrighed samt et skarpt fokus på “walk the talk”.

Og ved hele tiden at være i udvikling. Ved at følge med tiden.

vores grundværdier

Kvalitet og smag

God mad starter med gode råvarer.

Og råvarerne smager bedst og er mere bæredygtige, når de er i sæson.

I Gastronomiet går vi meget op i at behandle vores råvarer med respekt og med faglighed. Og i at få den bedste smag ud af hver ingrediens.

For mad der ikke smager af noget er jo lidt ligegyldig. Og bliver let til madspild.

Smagen booster vi bl.a. med det hjemmelavede, ved at koge egne fonder, ved at have egne frilandsgrise, ved at dyrke grøntsager og ved at udnytte så meget som muligt af råvarerne samt bruge moderne grøn teknologi.

Mindeværdige oplevelser

Hvis du ikke husker det bagefter, har det været ligegyldigt.

Og vi brænder for at levere oplevelser, som er alt andet end ligegyldige. Det arbejder vi dedikeret på hver dag. Uden at skelne til størrelse, budget, kompleksitet eller type af leverance.

Alt er vigtigt for os. Alle skal have en god oplevelse.

En oplevelse som starter med velsmagende mad. Det er det, det hele handler om.

Men maden er kun god, når der også er styr på leveringen, på alle detaljerne, på jeres ønsker og på helhedsoplevelsen. Så vi gør os umage med det hele. Og retter fejl med det samme.

Bæredygtighed

Vi tager ansvar for vores omverden.

Allerede fra Gastronomiets tidlige år har vi haft fokus på at minimere vores klimaaftryk.

Vi har kildesorteret længe før, det blev et krav. Fået grøn strøm, da det blev muligt. Brugt el-varebiler allerede da de dårligt havde strøm til en hel rute.

Og vi har altid arbejdet med madspild - både i køkkenet, ude hos vores kunder og nu helt ude i marken hos vores samarbejdspartnere.

For os handler bæredygtighed ikke kun om CO2. Men om at tage ansvar for hele kæden. For at handle på det vi kan ændre og for at støtte op.

Branchens bedste arbejdsplads

At være den bedste i branchen kan være svært at definere.

Og vi har rigtigt mange dygtige konkurrenter i markedet, som vi respekterer for det de gør.

Men hvis ikke vi sætter barren højt. Ja så hopper vi jo ikke højt nok.

Så vi gør os umage for at skabe en god arbejdsplads. Hvor der er plads til alle. Hvor den personlige julegave fortsat er en ting, selvom vi er blevet mange medarbejdere. Hvor vi værner om vores lille familie og behandler hinanden med respekt.

En arbejdsplads hvor der er plads til at have det sjovt. På gode vilkår.

Ekstraordinær service

Ekstraordinær service er en 360 graders øvelse.

Det handler naturligvis om dig som kunde. Men også om hvordan vi behandler hinanden internt og hvordan vi behandler vores leverandører og samarbejdspartnere.

Vi brænder nemlig for at levere produkter med udgangspunkt i dig og dine kollegers behov. Det har altid været vores stærkeste grundværdi.
Det handler ikke om os. Det handler om jer.

Og vi bliver bedre, når vi også internt behandler hinanden med ekstraordinær service.

Og når vi behandler leverandører og samarbejdspartnere som familie.

vores tidslinje

Køkkenet i Brøndby åbner.

Vi ringer rundt til alle vi kender og spørger om de er sultne.

De første frokostkuverter leveres.

Vi er blandt de første med nytårsmenu ud af huset.

2004

2005 - 2006

2 af stifterne forlader Gastronomiet. 2 bliver tilbage.

Vores nuværende koncern køkkenchef Palle har første dag.

Vi introducerer vores eget IT system, skabt med udgangspunkt i kunderne.

Vi leverer til de første store events.

Vi bygger vores nuværende køkken i Glostrup.

Køkkenet åbner samme dag, som Finanskrisen er en realitet.

Vi bevarer roen og sælger os ud af krisen samt undgår, at skulle sige farvel til kollegaer.

Nytårssalget vokser.

2007-2011

Vi udvikler et koncept for sund aftensmad, som kan tilberedes på bare 15 minutter.

Vi lejer en ø og holder fest med partnere. I de efterfølgende år ønsker partnerne ikke at deltage.

Vi tilføjer en ren vegetarisk menu til nytårsmenuen.

2012-2013

Gastronomiet fylder 10 år.

Vi fejrer jubilæet med en inspirationstur til Piemonte for alle medarbejdere.

Vores populære receptionsmenu introduceres.

2014

Vi bliver medejer af et vinfirma og dropper det igen.

Vi introducerer unik grøn teknologi til reduktion af madspild og styrkelse af smagen i køkkenet.

Vi konverterer de stillinger vi sparer ved teknologien til at lave endnu mere hjemmelavet mad.

Vi stopper nytårssalget, da vores succes er ved at vælte køkkenet og vi prioriterer, at medarbejderne kan holde ordentlig jul.

2015-2017

Vi kører el-varebiler med en rækkevidde på bare 110 km og en ladetid på 9 timer. Det giver sved på panden.

De første aftaler med små landbrug bliver lavet.

De første grøntsager fra “egne” marker lander i frokostkøkkenet.

2018 - 2019

Corona. Katastrofe.

Vi går ikke i panik. Vi holder alle mand i job og sælger os igen ud af krisen.

Vi bruger den ledige tid på at besøge nye landbrug.

Vi planter egne linser og håber på en god 2021 høst.

2020-2021

2022-2023

Vi køber vores konkurrent Nordic Catering.

Kapitalfonden Dansk Ejerkapital indtræder som medejer sammen med de tilbageværende 2 stiftere.

Vi har nu eget venue, flere køkkener og kan tilbyde kantinedrift.

Bestyrelsen mødes første gang i december 2022 iført julesweatre.

Gastronomiet fylder 20 år.

Vi fejer mærkedagen med nyt brand og en reception, hvor vi giver alle deltagere en gave.

Vores første frilandsgrise lukkes ud i den økologiske juletræsplantage i Døllefjelde.

Det vælter ind med lokale råvarer. Friskhøstede og fantastiske.

Vi hylder vores små leverandører med et stort Farmers Market.

2024

Vi fortæller gerne meget mere

Vil du vide mere om os? Om vores produkter? Om vores måde at arbejde på?

Så giv os dine kontaktinformationer, så vi kan indlede en god dialog.

Vi ser frem til at lære dig at kende.